Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svoboda slova znamená šířit svůj názor slovem i písmem neomezeně. V USA je to tak obvyklé stovky let a Američané neměli problémy s nacismem, komunismem, fašismem a máte právo tvrdit i takový nesmysl, že holokaust nebyl! Ovšem, je možné vás stíhat za pomluvu, šíření poplašné zprávy a další věci uvedené v trestních zákonících! Svoboda buď je, nebo není. Evropa zakazuje, přikazuje a nakonec ji zachraňují USA od nacismu, komunismu nebo - snad- od extrémních hloupostí “boje” s oxidem uhličitým? Nechte je říkat nesmysly, že Země je placatá aj. pravda si najde cestu. Okleštit svobodu slova se vždy obrátilo proti Evropanům!

3 0
možnosti

Až na tem mccarthismus. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Svoboda slova buď je, nebo není.

Já si myslím, že svoboda slova, diskriminace a ostrakizace patří k základním právům člověka a nikdo by mu je neměl brát.

2 0
možnosti

Naprostý souhlas. Svoboda slova s přívlastky je stejný nesmysl, jako tvrzení komunistů, že jsme měli socialistickou demokracii. Bohužel, omezování svobody slova je cesta zpět k diktatuěře!

2 0
možnosti

No já autora pochopil trochu jinak. Nepíše přece o tom, že by neměla být dodržována nařízení. Píše o tom, že budou vytvořeny hlídky a tyto hlídky budou kontrolovat ostatní. Tyto hlídky budou vytvořeny na základě čeho? Toho, že je jedna paní chce? Naprosto nezákonné. A vy píšete o nutnosti dodržování pravidel a zároveň tomu kdo je chce porušovat dáváte podporu v tom, že má pravdu.

A navíc autor uvádí srovnání bývalých pomocníků stráže VB. Uvádí, že členové těchto stráží byli často zakomplexovaní lidé, kteří si pomocí této funkce řešili osobní mindráky. A má obavy, že by se toto mohlo opakovat.

6 0
možnosti

Velký bratr přichází

3 3
možnosti
Foto

K připravovanému zákonu se nevyjádřím, dokud si ho nepřečtu. Ale zatím se přikláním k názoru, že jsou porušovány už zákony existující a že současná moc se loudá s jejich použitím, a místo toho připravuje zákon, o který by se mohla lépe a pohodlněji opírat. Věřím, že mnohé výroky, vyjádření a tvrzení zejména na sociálních sítích bylo a je možné vnímat jako jasné naplnění skutkové podstaty tr. činu podněcování nenávisti, neboť to nesou žádné názory, ale exaktně prokazatelné lži. Vzhledem k tomu, že vznikají často jako reakce vyprovokované hnojometnými V.I.P. šiřiteli, je nabíledni, že rybník páchne od tolerovaných vyšinutých hlav či hlav sloužících konkrétním zájmům.

Sám za sebe jsem přesvědčen, že šíření jakýchkoli lží ve verejném prostoru (tedy i mimo politická témata) nemá nic společného se svobodou slova a projevu, ale že je to jednání protispolečenské, svým způsobem úchylné a že tolerance k němu není důkazem zdraví občanské společnosti, ale naopak její slabosti. Možná bezradnosti v nesmyslnem tápání, zda je lež ČIN nebo pouhý pšouk , jehož smrad je bezvýznamné prd efemérní povahy.

6 2
možnosti

Naprosto přesně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik