Diskuse

Drahé Česko

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Problém s drahými potravinami je dlouhodobý. Co se týče kvality,, je věcí každého z nás, jestli dá přednost láci před kvalitou. Kdo si myslí, že dostane špičkové špekáčky za méně než sto korun za kilo, ať si nestěžuje.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem, až to kilo stejného masa bude po návratu k jednociferné inflaci stát u nás 70 korun, půjde dolů i cena těch špekáčků. Zatím se lidé na ty špekáčky chodí dívat a smutně vzpomínají na časy ve smyslu DOBŘE UŽ BYLO a těší se, že si jich zase někdy brzy 2 kila koupí a jako utopence si je hezky naloží. ;-)

1 0
možnosti
LV

Velký souhlas.

Máme rodinu ve Francii. Přestože mají Carefour přes ulici a v okruhu 10 minut chůze spoustu dalších samoobsluh, nakupují na tržnici. Kilo hovězího klidně za 45 EUR, sýry 25 - 35 EUR... Ale oni jednak jedí jako vrabci, a hlavně - nic nevyhodí. Co se koupí, to se sní. A opačně - koupí se jen to, co se sní. A to je základ.

Navíc si nevážíme sebe sama. Viz nakupování v Polsku. Mám to do Polska 800 metrů vzdušnou čarou, ale nakupovat tam opravdu nejezdím. Počínaje kulturou prodeje (ne úplně vábné prostředí Biedronky, která je v dosahu), přes kvalitu třeba zeleniny, ze které je cítit aviváž (hnojené zjevně čistírenskými kaly)...

Přitom je kolem nás spousta příležitostí nakoupit kvalitní a zdravé jídlo, které po odečtení nákladů na nesmyslné výpravy za "levným" a po odečtení toho, co vyhodíme, vyjde stejně draho jako to z Polska. Chce to jen změnit nákupní návyky, nekupovat po kilech či litrech, zkrátka investovat do sebe trochu času. Rozmyslet si, co budu jíst, a to si pak v odpovídajícím množství koupit.

Bohužel u nás je pořád symbolem blahobytu plný stůl a následně plná popelnice...

2 0
možnosti
PK

Jsme dva, starodůchodci, a vadí:

- oblíbený chléb nesníme a on týden nevydrží

- směr XXL také zakládá vyhazování

1 0
možnosti
Foto

No vždyť my máme i drahou vládu.

3 1
možnosti
PK

Bartoš mluvil o novém úřadu, stamilionech a že se musí nabrat cca 200 úředníků. Také se nechce snižovat stavy po předsednictví, byla by to prý škoda.

4 1
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik