Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŘK
JD

Celý svět se řítí do záhuby, nejen západ!

Karma.

1 1
možnosti
Foto

Ano, zejména u Doleželů na dvoře. ;-D

0 0
možnosti
JL

Dalsi uzasny fizologicky clanek ceskeho cloveka jmenem David Hromas. Vzdy se najde, skoro pravidelne (na stranach iDnes kazdy tyden) podobny komentar, ukazujici blizsky konec sveta.

Vsechny tyto vytvory zapominaji, ze ten zivot byl prakticky stejny vsude (i s temi zverstvi), jen nebyly znamy. Dnes si nekdo prdne v Japonsku a ve spanelskem Cadifu dva lide v te same minute omdleli. A ten cesky clovek to vi okamzite. Jen se nevi, zda ti dva zemreli s toho prdu, nebo pricina byla jina.

To vse prinasi technika, ze vime vse, co se na svete deje. Ta technika nam ukazuje, co obcane sveta v dvoustolete historii se musili naucit. Od zprav pomoci "morzeovky", pres Belluv telefon, Markoniho radio, televize v tricatych letech a to dalsi jiz zname vsichni protoze se to stalo "vcera".

Pan David Hromas dokonce to prisuzuje Zapadu ten kolaps. Nevim jak daleko v tom zapadu byl, ale ja vim, ze v Arizone je to uplne stejne jak v CR. Snad jen se muzeme bavit o pocasi, rozdil dnesnich dnu o 8 hodin, mit v nedeli ocasek "lobstra" s "guacamole" jako prikrm oproti "vepro, knedlo zelo" v te nasi ceske kotline. Kdyz jsem vyrustal, nemel jsem banan (az asi 1954) ryzi (1053) a ananas az v Kanade 1968.

To "malicko" ukazuji jen jako problem s kterym se lidstvo musi potykat. To jsem radeji nevzpomel cirkve, politicka uskupeni, novou modlu "Green deal" a take OSN, jako organizace rozkolu na nasi planete.

Ach jo, dnes je patek, tak pockam do nedele na dalsi filosoficky clanek. Snad me Bedrich Dvorak nezklame a prihodi neco.

0 0
možnosti
JZ

Já tedy nabídnu pohled z opačné strany. Velká část světa (zdaleka ne jen tzv. západ) se v současnosti potápí do bezbřehé bažiny zlosernosti, paranoie, a klinické demence. Kdo dokáže odmítnout skořápkáře se stává nenáviděnou elitou. Lidé volí Babiše (a paralelní individua v jiných zemích) ne navzdory tomu, že to je dotační podvodník a agent StB, ale právě proto. Výklady o nahrazení árijské rasy, komplotech proti evropským národům, úpadku západních mravů, univerzálně zaprodaném tisku apod. se šíří ne navzdory tomu že jde jen o recyklovanou třetiříšskou propagandu, ale právě proto. Soutěž v tom, kdo je víc paranoidní, už dávno v masovosti a absurditě předběhla nějaké soutěžení o tom, která modelína má odpudivější kačeří pysky. Jakýkoliv neparanoidní náhled na cokoliv se stává dobroserstvím. Z racionální poznávací metody nám prostý lid udělal dokonaný pokus o tyranii. Atd

2 0
možnosti
JK

Víte, že...

čistě statisticky je dítě mnohem víc v bezpečí v rodině tvořené dvěma gayi než v blízkosti katolického kněze?

1 0
možnosti
JM

J15a45n 45M69a72r50e26k

6. 1. 2023 17:22

Nelíbí se mi vaše generalizování. Z vašeho příspěvku vyplývá, že v rodině, kde jsou "rodiče" dva gayové je dítě v bezpečí, kdežto v blízkosti katolického kněze nikoliv. To je kravina na kvadrát. Ti dva gayové také nejskou svatí a ten kněz možná ano. Záleží na případu. Nadruhé straně chápu vaši příležitost si kopnout do katolíků, což je dneska "in"

2 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nezjistil, jaké hodnoty máte na mysli. Jak máte v profilu uvedeno, že se lidé nemění, tak jak se mohou měnit jejich hodnoty?

2 0
možnosti
Foto

Další Mesiáš. Tak copak nám navrhujete za řešení?

6 1
možnosti
JZ

Západ směřuje ke kolapsu hodnot. Tak to už hlásal soudruh Stalin neblahé paměti a nějak mu to nevyšlo.

6 1
možnosti
JR

J15a40n 45R38á58ž

6. 1. 2023 15:16

Za jeho života k tomu nedošlo, ale bohužel součástí toho kolapsu jsme dnes my.

3 1
možnosti
LP

Ano, narážíte na duchovní rozměr člověka. Křesťané spolu s barbary vyhráli nad bohatým Římem. Římem plným neřestí, plným jídla, znaveným každodenní rutinou, o které si okolní chudáci moíhli nechat zdát. Pak narazili hladoví a divocí vlci na přetučnělé pitbuly a bylo! Víra se z rozmařilého Říma vytratila, kdo nebyl bohatý, mohl udělat kariéru v legiích nebo v aréně pro ochranu a pobavení těch bohatých. Říše Římská padla na kolena po mnoha staletích. Západ vládnul od středověku a ztratil motor - motivaci. Do sluižeb veřejnosti se dali "fotbalisté SAK Houslice", kteří se nestali a nikdy nestanou osobnostmi. Podobně to vidíme i v okolí. Jsme unaveni, "Řím" ( Brusel) je rozmařilý, znavený z neustálého pojídání kaviáru a Chandon Moet, Asijaté sahají po vítězství. Bude dlouhé několik set let?

5 0
možnosti
VN

To je, bohužel, "přirozený životní cyklus" každé civilizace. Ta naše euroatlantická už jede z kopce a není síly, která by ji zastavila.

5 0
možnosti
JR

J15a38n 56R22á22ž

6. 1. 2023 15:14

Každá civilizace dospěje dřív nebo později do stavu sebedestrukce. Euroatlantická civilizace popřením hodnot, které ji umožnili světovou dominanci právě nastoupila cestu k sebedestrukci. Etapa vývoje, kdy naše civilizace byla svým dominantním postavením planetě ku prospěchu prostě skončila. Je to přírodní evoluční proces podobný tomu, kdy živočišný druh , který ztratil svou životaschopnost, je nahrazen druhém, který se umí přizpůsobit změněným podmínkám života.

1 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik