Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O Rusku a ruském světě víte houbelec. A i když se o to někdo snaží, západním pohledem to nikdy nedokáže.

0 1
možnosti
Foto

Ano, Rusko pravítkem nezměříš a rozumem nepochopíš. Své zážitky z pobytu v této zemi popsal K.H.B. v knize Obrazy z Rus. Píše tam, že knížku napsal až dva roky po návratu do vlasti, až jej přejde všechna zlost. Aby to mohl napsat objektivně.

A co ráčíte o Rusku vědět Vy? :-P

1 0
možnosti
JZ

Je také možné, že ruského medvěda rozporcují sami Rusové. V Praze se o víkendu konalo setkání zástupců Fóra Svobodných národů Ruska, kteří mají rozdělení Ruska v plánu. Je jasné, že nyní to není na pořadu dne, ale v budoucnu by se jim to mohlo podařit.

3 2
možnosti
JD

Čím dříve to udělají, tím lépe!

2 1
možnosti
JK

Pravda je, že se nedá nyní odhadnout, co se vlastně bude v Rusku dít v postputinovské době. Vše od další tuhé diktatury až po absolutní chaos a vnitřní válku gangů. Velká chyba by byla jakkoliv Rusko porcovat i když Čína si na asijskou část už dlouho brousí zuby a při zavřených očí Moskvy už tam těží přírodní zdroje a diriguje obyvatelstvo.

Když vezmu situaci, jak to vypadalo u nás po roce 1989 a zhorším to několikanásobně, pak z toho vychází pěkný průšvih. Země bez schopných mozků, podnikatelů a manažerů. Země, kde je zlodějina, podvody a lhaní základní podmínkou přežití. Země kde známosti a úplatky jsou víc jak zákon. Co s tím nohou Rusové udělat? Z našich zkušeností vidíme, že nelze udělat hlubokou orbu a zaorat všechny putinovce, donašeče a pomocníky režimu, že velká část z nich si ani neuvědomí, že dělali něco špatného. Dlouho budované známosti a komprosložky jen tak nezmizí a k moci se budou drát bezcharakterní týpci s potřebnými informacemi. U nás nezřídka docházelo k násilí i vraždám, znásobeno v Rusku to může být pěkná mela.

My můžeme nabídnout Rusku vlastní příklad, trnitou cestu ke svobodě, ale hlavně musíme dát "čuchnout" ke svobodě každému jednotlivému Rusovi, nahradit drsnou putinovu propagandu touhou po svobodě. Svoboda je křehká, je totiž zakotvena v právu a právním státu, jde o to jasně určit, kde začíná a končí svoboda každého jednotlivce a schopnost vymáhat verdikt. To bude velký problém a tady je to hlavní, kde můžeme pomoci, vlastně musíme, ve vlastním zájmu.

Ukrajina má v této oblasti už napůl vyhráno, touhu po svobodě už z nich nikdo, ani Putin, nevymlátí, takže ještě ten právní stát, to zatím hodně pokulhávalo a stačila taková prkotina aby Ukrajina vykročila správným směrem, je to přijatá přihláška do EU, to je zejména přihlášení se k dobrovolnému zavedení právního státu.

6 0
možnosti
Foto

Ovšem musel by někdo zázrakem jejich touhu po velikosti a výjimečnosti touhou po svobodě nahradit. Zatím tam za všech režimů ti, co po svobodě toužili, skončili v ťurmě nebo museli prchnout. :-)

0 0
možnosti
JL

No a co? Rozpad ruské federace je jedna možnost, přitužení režimu druhá, tu teď Putin realizuje. Neumím si moc představit, že Ukrajinci vytlačí Rusy pryč ze svého území četně Krymu - museli by mít 2x-3x silnější armádu. Jejich ekonomika ovšem půjde do kopru a ochota Západu posílat tam drahé zbraně taky neí bezbřehá.

1 0
možnosti
AM

A66d53a72m 28M20a16l70ý

28. 7. 2022 9:33

Západní svět se nechystal ruského medvěda porcovat. A ani v nynější situaci, kdy Rusko vede svou válku proti Ukrajině, západ nemá zájem na nějakém porcování. Rusko stále ještě může rozhodnout o svém osudu samo. Velkou překážkou k tomu, aby Rusko šlo nějakou rozumnou cestou k vlastní prosperitě, je vládnoucí režim v Rusku. Samotný systém je tam nemocný a léčba bude nejspíš zdlouhavá. :-(

7 0
možnosti
HH

Rusko nikdy nebude mít blahobyt pro své obyvatele...tento stát/území nikdy nezažil nic jako demokracii či něco podobného...celou historii žijou ve feudálním/absolutistickém režimu, kde obyčejný člověk neznamená vůbec nic...

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za velmi solidní rozbor. :-)R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik