Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A když jdete volit Vy, vážnost voleb nedegradujete?;-D

1 6
možnosti

P27a75v86e84l 16V49é18b90r

24. 7. 2022 19:46

No, pokud ji nedegradujete vy, tak on také ne.

(na blbý argument ještě blbější reakce)

7 2
možnosti

A to si představte že se někde volí elektronicky. No hrůza hrůzoucí ;-)

4 0
možnosti

P40a12v51e86l 41P60o35n55e98c

24. 7. 2022 14:03

Nejen elektronicky ale i korespondenčně:

"Tam dav před Trumpovým domem ... zpochybňoval výsledky voleb. A nebyli to jen rednecks v Oregonu, kdo demonstroval proti výsledku hlasování. Demonstrace proběhly také ve Filadelfii, Louisville, Baltimoru, Minneapolisu, San Francisku a samozřejmě New Yorku."

https://www.reflex.cz/clanek/volby-americke-volby-prezidentske-volby-v-usa-2016-komentare/75845/povolebni-nepokoje-v-usa-slunickari-pohrdaji-demokracii.html

1 1
možnosti

Dokud byla naše společnost demokratickou, věděla, že se musí dodržovat ústava. Ta jasně praví, že volba musí být tajná a přímá. Korespondenční volba umožňuje manipulaci s hlasy a proto není přímá. Jedině normální voly, nucené odebrání se za plentu atd. je demokratické. Všichni to věděli a vědí. Dnes, když se určité mezinárodní síly snaží nás ovládnout, snaží se o všechny možné způsoby jak volby znevěrohodnit. Korespondenční volba je jeden případ z nich.

8 4
možnosti

Umožňuje manipulaci a proto není přímá...;-D

Vaše myšlenkové pochody se podobají trávení ;-D

2 6
možnosti

Národ, který utratí miliardy ročně na internetu a provede nadpoloviční počet obchodních transakcí kartou se bojí digitálního nebo korespondenčního hlasování. Výmluvou jsou normalizační frontoví bojovníci, kteří všechno rádi osobně, jinak si nepopovídají.

Vážný je funus, volby jsou o tom, jak k nim dostat co nejvíce lidí. Čím více hlasů, tím pravdivější obraz názoru "národa". Ale chápu, že manipulace se dopouštějí příznivci stran, kterým ze zahraničí hlasy nehrozí.

5 3
možnosti

V Británii bude teď 110 tisíc členů Conservative Party volit korespondenčně předsedu strany, který/á se automaticky stane premiérem/kou.

Pan autor tu navzdory příslušnosti k úplně jiné generaci přebírá rétoriku normalizačních zoufalců, kteří by rádi vynechali zejména "kopečkáře", tedy ty, kteří volí ze zahraničí. Nenávist vůči eurohujerům, kteří uchopili příležitost živit se úspěšně kdekoliv v EU, tak jak to dělají všichni ostatní národy, neschováte za zlomyslné řeči o "líných" volit, protože to je ten správný zástupný argument, který je třeba vnutit lidu. Lidu, který je z 40= líný chodit k volbám. Proto zabraňme volit těm, kdo by chtěli, ale protože není po ruce ambasáda, nemohou.

Technicky tu žádný problém není, tak je potřeba to zpolitizovat.

8 1
možnosti

Jen pět zemi v Evropě nemá korespondenční volby. Proč z toho dělat vědu? Nesmysly Trumpa nelze brát vážně.

5 6
možnosti
Foto

Ale jaké ty Trumpovy nesmysly udělaly v USA paseku.

4 0
možnosti

Já tomu tedy moc nerozumím - naposledy jsem volil v roce 1980 na vojně. Ale ať volíte tak nebo onak, vyleze z toho vždycky to samé: psychopati, oslnění vlastní důležitostí a "mocí" :-).

7 1
možnosti

p. Pavlíčku, přesně tak!R^

5 2
možnosti

MPA se zjevně bojí poctivých voličů, kteří si do té volební místnosti zajdou.

Zatímco voliči Topky mají volby v paži a možná by se 10% jejich voličů uvolilo poslat koresponďák.

Topka musí honit každý hlas. ;-)

7 5
možnosti
Foto

A kdo je nehoní? Babiš kvůli podplácení voličů vyplundroval státní kasu. To ale bylo v pořádku, že?

6 8
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. S paní Pekarovou. Korespondenční volby nenahrávají Babišovi stejně, jako mu nenahrávají většinové volby do Senátu. Proto by Senát nejraději zrušil a korespondenční volby nepovolil. Napsat, že kdo chce, si cestu do volební místnosti najde, je hloupost. To je jako kdyby se volby udělaly ve středu od 6.00 do 14.00, protože kdo chce volit, tak si vezme dovolenou. (To by pro změnu vyhovovalo zase Babišovi.)

A že by korespondenční volba degradovala hlasovací lístky, je stejné, jako kdyby elektronický podpis degradoval ten "husím brkem":-)

8 12
možnosti
Foto

A na důkaz toho, že podle vzoru "nutnosti dostavit se k volbám osobně", budou v Česku zrušeny telefonní a e-mailové kontakty všech státních institucí. Kdo se bude chtít na cokoliv zeptat, bude si tam muset podat písemnou žádost rekomando a na příslušné místo se dostavit na výzvu pouze osobně. :-P[>-]

0 4
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik