Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Popud vím, tak vyvěšování cizích vlajek (nebo umísťování jiných symbolů) na každém rohu bylo vždy spojeno s dobytým nebo jinak ovládnutým územím.

1 1
možnosti
Foto

Samozřejmě se někdy něco někomu nemusí líbit, ale nemusí se u toho chovat jako - doplňte dle svého.

Normální člověk se v takovém případě má obrátit na městské zastupitelstvo, nechť rozhodne. Normální? Nojo, v Brně! :-P

2 3
možnosti
Foto

Ano, mohli jste si doplnit - jako Mahovský. ;-D

2 3
možnosti

..... "Je to pocit malosti středně velké země (v evropském měřítku)?",- bych si dovolil ten otazník vyměnit za vykřičník a rázem tu máme odpověď na otázku,- ...... to jest klíčová věta celého bloguR^!

0 0
možnosti

Forma nesouhlasu s fangličkařením, jak jste ji napsal vy, je v pořádku. Bez zbytečných emocí a s objektivitou. Naproti tomu s patřičným humbukem strhávat vlajku státu, se kterým sympatizujeme, nesvědčí o kulturnosti aktérů a není to ani dobrá vizitka naší země. Asi tak.

2 0
možnosti

Jaci a kteri akteri ukrajinskou vlajku strhli minulou nedeli nevim. Ti co ji strhli a vymenili za vlajku ceskoslovenskou se sami nazyvaji "Slusni Lide", Jsou to ti sami, kteri ruzovy tank umisteny v Brne pred Cervenym Kostelem se pokuseli tank pretrit na zeleno. Jsem nazoru, ze skutecne slusny clovek nema zapotrebi se takto nazyvat. Take si myslim, ze nejlepe by bylo umistit vlajku moravskou vedle ukrajinske, na znameni solidarity Moravy a lidu moravskeho s ukrajinskym. I Morava se snazi ziskat nazpet statut samospravne zeme, kterou az do zruseni zemskeho zrizeni zlocineckou KSC a justicnim vrahem Gottwaldem, vzdycky byla! Teto skutecnosti se t. zv. Slusni Lide snazi zneuzivat!

1 3
možnosti

V neděli jsem v Brně sice nebyla, takže nedokážu posoudit, co to bylo na Moravském náměstí za lidi, ale myslím, že s tím přemrštěným pozérstvím a fangličkováním jste uhodil hřebík na hlavičku...

9 1
možnosti
Foto

Asi si nepamatujete socialistické první máje. ;-D

0 0
možnosti

Máme tu dva druhy lidí. jedni si rádi vylepší náladu a profil na síti fangličkářstvím, u kterého nevíme, jak moc je o lásce k Ukrajině a jak moc o tom, jak vypadat dobře ve své sociální bublině.

A pak tu máme ty, kdo kontrolují, zda jsou fangle správně a ty, které neoslavují domácí nuzáctví jdou dolů. To jsou jedinci, kteří se pak přiožralí potulují po Praze s českou fanglí přes rameno a protestují - proti čemukoliv. Ti vaši Brno boys jsou verbež k pohledání.

No a ten zbytek se nechá těmi dvěma skupinami kvrdlat podle své nálady. A protože naše normalizační generace automaticky tíhnou k brblání, bude se brblat o ukrajinských vlajkách Na něco se nadávat musí, jak bychom jinak žili?

1 5
možnosti
Foto

Fangličkováním Ukrajině moc nepomůžem.

5 1
možnosti
Foto

Ale ani neublížíme.:-)

0 5
možnosti

Trefeno hřebíčkem do hlavičky. Jak tu kdosi píše, mnozí našli formu jak se zviditelnit, vyhranit se, být lepší a ostentativně to dávat najevo. A pochopitelně pokud možno potlačit ty s jiným názorem. V podstatě ten samý typ lidí který vyvěšoval sovětské vlajky. Ne z přesvědčení ale aby to bylo vidět.

Žiji v UK , ve městě zhruba tak velkém jako je Brno a schválně jsem si začal všímat kolik je tady vyvěšeno ukrajinských vlajek. Obecně, ne jen v oknech nebo soukromých domech. Viděl jsem jich celkem tak do desítky, na "oficiálních" místech jednu, na věži katedrály.

Jak je to možné? Vždyť UK je největší podporovatel Ukrajiny.

8 1
možnosti
Foto

tak to je pozoruhodný příspěvek a pro mnohé možná až nepochopitelný, teda i já se tomu divím, al jak píšete žijete v UK vidíte mnohem dál než my všichni tady dohromady.

4 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik