Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedožene a nejspíš ani dohnat nemůže. Jsme v EU a ta je levicová, všichni v EU budou levicoví, jinudy cesta nevede. Je to nejspíš stejné jako kdysi, kdy jsme se dostali pod vliv SSSR, i kdybychom se na hlavu stavěli, tak by se to nezměnilo. I kdyby si nakrásně opozice našla na Babiše recept, tak ji záhy sejme EU a navíc většina lidí na levici kdoví proč slyší. Asi zanedbané vzdělání, lidé nechápou, že s bohatými se kamarádí právě levice, většina lidí žije v tom, že politik je proto, aby je na rukou nosil. A nepoučí se a nepoučí se.

2 0
možnosti

Karma jako hrom. Tomáš Hájek napsal knihu nazvanou Smrt ve středu. Tím myslel posun ODS a ČSSD, které byly v dřívějších dobách dominantní a jasně rozdělené na levicovou ČSSD a pravicovou ODS. Obě se posunuly nejen ke středu politického spektra, ale od své podstaty a cílových voličů kamsi do neznáma. Nejen díky aferam jim klesly preference.

A současné koalice kdyby měly jasno o svém směřování, tak by se nikdy nespojila ODS s Topkou.

2 0
možnosti

J82a69n 29D41o65u48š37e61k

10. 9. 2021 19:16

A nebo má prostě část lidí tak plné zuby "původních" stran že to prostě Babišovi mrsknou.

1 0
možnosti
Foto

Karma, perfektní článek. Také na mne působí to, že je tu široce rozšířená snaha snaha kopírovat Prchalův marketing. Ten sice dá 30% ve volbách /to je těch 30% závistivců atd. z populace, co předtím byli u socanů/, ale ve výsledku se ukazuje jeho prázdnota - subdodavatelský charakter naší ekonomiky se dále prohlubuje, v kovidu masakr, rozpočet jde do háje, tak dlouho se budou nadlimitně zvedat důchody, až se vysype financování zdravotnictví a budeme někde na úrovni Turecka nebo co. Tzn. kdo chce vidět, tak vidí, že dutě dunící marketing je dobrý pro Babiše, aby byl ve vládě a přisátý na zdroje dotací a zakázek, ale pro běžnou politickou stranu je to jen okrajovka. Podstatný pro opravdovou politiku je program a hlavně použitelné kádry, zapálené pro plnění toho programu a přiměřené držení se idejí. - - - Dobře je to vidět na Pirátech. Namísto toho, aby se drželi radikalismu, tak se najednou snaží o vytvoření marketingového obrázku jakési umírněné party. Ale proč se teda jmenují Piráti? To prostě nejde dohromady. Buď si stojím za svým a jde přes překážky vpřed, anebo kličkuju jak zajíc - ale to lidi přece uvidí a vědí, co znamená takové kličkování. /a to budu Piráty volit - ale dojem na mne nechávají ve stylu "trvale zhoršující se"/.

2 0
možnosti
Foto

Vládnoucí strany, opozice, strany pod 5% - to nejsou lidé z vesmíru - to je obraz nás samých, - to že nám nevadí, že:

- premiér je trestně stíhaný a

- že kdokoli bojí říct něco pravicového

vypovídá ne o politicích, ale o nás.

6 1
možnosti
Foto

Souhlas, ale s tou pravicovostí je to u nás složitější. Myslím, že skutečně pravicová strana nemá šanci na úspěch, protože u nás nejsou skutečně pravicoví voliči, respektive je jich velmi málo.

2 2
možnosti
Foto

Voliči Babiše jsou především voliči levice odsátí od socanu a komunistů.Tedy lide,které zajímaví jen sliby a úplatky na dluh.Jak chcete někoho takového o čemkoliv přesvědčovat?Úspěch je v podstatě již v tom,že se tato skupina nezvetsila....

1 4
možnosti

Trefně jste to popsal. Karma.

5 0
možnosti

Realistický popis politické situace.

Docela mě překvapilo, že vás babišobijci neoznačili za kobliháře. :-)

6 0
možnosti
Foto

Díky, možná tuší, že mám pravdu :-D

3 0
možnosti

V tom předposledním odstavci jste to vyjádřil přesně. Mnozí politici nedokáží svoji stranu ani správně zařadit. Jinak by ty předvolební koalice nemohly vzniknout. Ideologicky nahlíženo, jsou úplně na palici. Jakoby koalici vytvořili lidovci s komunistama.

5 0
možnosti
Foto

Díky. Byl jsem na předvolební debatě a ptal se všech. Bylo to v Brně. Skoro nikdo se netrefil.

0 0
možnosti

Proč si hnutí ANO drží v průzkumech 30% hlasů i po všech kauzách a skandálech, které by dříve srazily všechny do kolen a způsobily by předčasné volby?

Třeba proto, že se jedná o pseudokauzy ? A které to vlastně jsou ? Já vím o dvou: Čapí hnízdo a dotace pro agrofert. Jenže to nejsou kauzy, to jsou otázky pro právníky.

8 1
možnosti

A to ještě je nesympatický, prchlivý, špatně mluví, Slovák, KSČ resp.KSS, STB atd. Kdyby byl "klaďas" tak odhaduji ještě +5-10%. A lidé cení že i když ten Čapák je podvod - tak že tam tu zříceninu u Olbramovic dal do cajku a nepostavil si zámek jako Hušák na Menorce.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS