Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

My NATO jsme prohráli, říká autor. No dalo by se k tomu poznamenat, že Češi tam vlastně nebojovali, hlídkovali, prováděli výcvik vojáků apod. A jak si to vyložili Afghánci, že tam mají cizí hosty z USA, Evropy a okolí, je trochu jejich problém. Američani nejsou Římani, aby někde vytvořili základny a pak zemi stovky let ovládali - tuhle tendenci u nich nepozorujeme.

0 0
možnosti
Foto

To mám strašně rád takové ty kecy, že jsme Afghánce zradili. Byli jsme tam dvacet let, budovali infrastrukturu země, vyzbrojili jsme jim armádu. Oni to během pár dní všechno zahodili. Tak teď nemohou plakat, že jsme je prý opustili.

9 0
možnosti
Foto

V tom právě spočívá fiasko celé akce, že se včas nepoznalo, že o to vlastně nestojí. Co se mohlo ušetřit peněz a lidských životů. Nebo se to vědělo, ale protože někdo na tom vydělával, tak se to dřív neutnulo?

4 1
možnosti
Foto

Možná ti správní nebyli těmi správnými.....;-)

0 0
možnosti
ZZ

Něco tak hloupého může zplodit jen volič koalice Spolu !

;-D;-D;-D

1 3
možnosti
MS

Já mám spíš pocit, že by někteří blogeři potřebovali kopnout do hlavy, aby se jim konečně rozsvítilo. Jak dlouho vám vydrží pomáhat někomu, kdo o vaši pomoc nestojí, hází vám do vaší pomoci vidle, nebo jen lhostejně přihlíží, když se vám pomoc nedaří?

5 0
možnosti
Foto

Je pomoc skutečně pomocí, pokud o ni její předpokládaný příjemcě nestojí?

2 0
možnosti
EH

Mě taky Západ zklamal. Naslibovali hory doly, tak jsem zahodila vzdělávání a pořád čekám na dopis, kde si mám vyzvednout ty bezpracné miliony kapitalistického blahobytu.;-)

Prostě jak říkal Biden - mohou je zasypat prostředky, ale vůli jim implantovat nedokáží.

4 0
možnosti
JV

No, za Trumpa ( co to naridil) by to bylo o 4 mesice drive.

2 0
možnosti
JH

Co je to s prominutím za nesmysl?

Ta výzbroj, která padla do ruky Talibanu , nepatřila jednotkám NATO. Ta výzbroj byla za hodně drahé peníze vyrobena, aby byla předána afgánské armádě. Tato armáda ji přenechala Talibanu.

O žádné stažení ze dne na den se nejednalo, dohoda o stažení byla známa s dostatečným časovým předstihem. Pokud se někde DVACET LET zasahuje, bojuje, trpělivě se zkouší vybudovat jak infrastruktura tak armáda, načež to místní během pár dnůl zahodí, tak zázraky dělat nelze.

A jenom připomenu, že Spojenci vycvičená afgánská armáda byla několikrát početnější ne Taliban, měl nesrovnatelně lepší a silnější výzbroj a mohla se spolehnout na to, že ji budou velmoci stáole zásobovat.

Výsledek? Vykašlali se na boj a vše, co dostali, přenechali Talibanu....

8 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
"Lidé se nemění, mění se jen prostředí"

 

Seznam rubrik