Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedá mi, abych se také nezapojil několika poznámkami:

- autor zcela ignoruje morální rozměr tohoto návrhu a považuje ho pouze za populismus

- nemyslím, že by to byl až tak populistický návrh, protože jeho vnímání je poněkud "rozpačité" (i podle této diskuze) a 99,9% voličů asi nepřesvědčí, aby šli volit KDÚ-ČSL. Že by byl pan Jurečka až tak naivní ?

- nesouhlasím s autorem, že je pozdě. Na spravedlnost není nikdy pozdě, zejména pokud stále žijí viníci (obdobně byli souzeni váleční zločinci i 50-60 let po válce).

- největší faul autora ale vidím v jeho názoru "Sebrat několika dnes již bezbranným lidem peníze, nás vlastně staví na úroveň režimu, proti kterému brojíme." To je jakási pseudosociální obhajoba lidí, kteří jiným zničili životy, zakázali studovat, donutili emigrovat, zavírali do lágrů apod. Je to totéž jako tvrdit, že soudce trestající viníka, je také pachatel !

- na rozdíl od autora nemyslím, že by tento návrh byl tak zásadní a měl za následek rozdělení společnosti. Ta už je rozdělená, a to kvůli osobě A. Babiše. Samotný návrh a jeho přijetí či nepřijetí nebude mít na "rozdělenou společnost" prakticky žádný vliv.

- určitě souhlasím, že nás víc trápí ekonomické problémy, což ale neznamená, že morálkou je zbytečné se zabývat. Absence morálky u manažerů zpravidla bývá příčinou ekonomických problémů (tunelování firmy či státu apod.)

- nemohu souhlasit ani se závěrem celého blogu. Nejde o změnu pravidel hry po 30 letech, ale o spravedlnosti pro ty, kterým slovy autora šmejdi ublížili. Spravedlnost přece není hra. Navíc každá novela zákona je jistou "změnou pravidel". Netuším ani, co autor myslel tím, že by případným přijetím zákona byla změněna historie, resp. do ní zasáhnuto. Je to stejné, jak např. tvrdit, že soudy nemají řešit restituce, protože by tím "zasahovaly" do historie, resp. by jí měnily.

2 0
možnosti

Když se řekne A, mělo by se říct i B.

Jakým způsobem se oddělení zrna od plev udělá ?

Pokud neexistuje ani žádný návrh matematického algoritmu na redukovaný výpočet důchodu na základě politického přesvědčení, či členství v nějaké politické straně - ( členové předrevoluční ČSL a ČSSD - byli stejní koloboranté, jako členové KSČ ), tak by takové blbosti neměl žádný politik pronášet.

Dovedu si ale klidně představit, že lze bezproblémově matematicky vyhodnotit a následně finančně postihnout zaměstnance ministerstva vnitra, obrany, či spravedlnosti - ale i to je politicky neprůchodné.

:-)

1 0
možnosti

Vysvětlete důchodcům, kteří berou cca 10 tisíc důchod, že když u bývalých aparátčíků krvavého režimu klesne jejich důchod na 20 - 30 tisíc tak, že to jsou chudáci nad hrobem, kteří z toho nevyžijí.

Je i spousta stále přesvědčených komunistů s důchodem okolo 10 tisíc, ale teď nevím jestli i oni budou srdnatě bojovat za nadprůměrné důchody parazitů minulého zvráceného režimu. Budou demonstrovat třeba za bývalé členy krajského vedení KSČ, kteří mají 30 - 40 tis. měsíčně důchod, aby se jim nesnížil na ubohých 20 - 25 tisíc? A co teprve celostátní vedení KSČ, StB, pražské pobočky Rudé armády, zahraniční rozvědka a ti co brali odměny třeba za zneškodnění narušitele hranic, usvědčení a odsouzení protistátních živlů, za nahlášení poslouchání štvavých zahraničních rádií a podobně.

Jo jen se rozpomeňte jaká byla doba temného a krvavého reálného socialismu.

3 0
možnosti

Nesmysl. Ten postih se má týkat jen bývalých členů a zaměstnanců ÚV KSČ, nikoliv řadových straníků.

4 0
možnosti

Sebereme důchod - nejsem právník, ale asi to nepůjde - stbáci samozřejmě velmi dobře vědí, jak se hájit. Většina komunistických funkcionářů už je mrtvých. Snižovat někomu důchod z politických důvodů v EU?????? Jurečka je mozek. Možná dobrej traktorista...

2 0
možnosti

Správně, nejste právník.;-)

0 0
možnosti

L41i81b44o31r 68B30í78l65e65k

12. 7. 2021 18:21

Jsem tedy zvědav, jak si Jurečka představuje, že sebere nebo omezí důchod Rychetskému, Zuzanka si na něho došlápne

1 0
možnosti
Foto

Ale to omezení se týká jen exponentů režimu, že byste k nim patřil i Vy? ;-D

2 0
možnosti

L24i60b24o72r 81B18í69l73e43k

12. 7. 2021 18:18

V Česku nás především trápí blbost značné části obyvatelstva

1 0
možnosti

P12e57t70r 53N59e65d18v74ě91d

12. 7. 2021 15:35

Jurečka navrhl tak akorát kravinu. A ta se bude líbit zdejším komunistobijcům.

Jak by byl takovýto počin náročný provést? A s jakým efektem? Postihlo by to opravdu všechny, když jsme přišli o značnou část archivů a možná i proto je tu tolik hlasitých hrdinů?

Se divím, proč vlastně nepokrátí důchody všem, kteří před rokem 89 začali pracovat, nebo byli na vojně.

3 0
možnosti

Komunistům měli být sebrány důchody už dávno. A nejedná se o ty, kteří jen uvěřili ideologii, ale o ty, kteří páchali zločiny.

10 1
možnosti

D97a32v56i66d 37H74o19r86á46k

12. 7. 2021 11:50

Ano Vaše myšlenka je skutečně geniální, jen škoda, že ji esteticky kazí a vyvolává trochu bolesti očí při čtení ta "hrubá" pravopisná chybička hned na konci druhého slovíčka Vašeho příspěvku.

2 4
možnosti

Někdo navrhuje sebrat komunistům důchod? Není to šíření lživé informace?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS